Εκπαιδευτήρια ‘’Αθηνά’’ και Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2024: Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας Γαλλοφωνίας 2024, οι μαθητές της B’ τάξης Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ‘’Αθηνά’’, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους και υπεύθυνης της Γαλλικής γλώσσας  κ. Αρετής Φάη, συμμετείχαν σε δράση με θέμα τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2024. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνδέεται με αυτό το σπουδαίο γεγονός και, στη χώρα της γέννησης του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων, προσφέρει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και ευφάνταστες δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τις Ολυμπιακές και παραολυμπιακές επιτροπές. Ο εθνικός διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2024 δεν θα μπορούσε να μην είναι αφιερωμένος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Έτσι και οι μαθητές της Β΄ τάξης που διδάσκονται Γαλλικά στο Σχολείο μας, έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό Επίπεδο A1 – Olympia – Pierre de Coubertin.
Κάθε μαθητής έπρεπε να ενσαρκώσει έναν αθλητή Έλληνα ή Γάλλο ολυμπιονίκη ή παραολυμπιονίκη, και να παρουσιάσει στην κάμερα τον εαυτό του και το άθλημά του. Τέλος, όλη η τάξη μαζί έπρεπε να κατασκευάσει με ό,τι υλικά ήθελε, μια μασκότ για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο διαγωνισμός αυτός, που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία αξιοποίησης των γνώσεών τους στα γαλλικά, με διασκεδαστικό τρόπο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές-τριες για τη συμμετοχή και τον ιδιαίτερο ζήλο τους, καθώς και στην υπεύθυνη καθηγήτρια του Γαλλικού τμήματος των Εκπαιδευτηρίων ‘’Αθηνά’’ κα Αρετή Φάη που ανέλαβε την προετοιμασία τους. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νικόλαο Παπαιωάννου, καθηγητή καλλιτεχνικών του Σχολείου μας, για την πολύτιμη βοήθειά του.