Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τoυ γυμνασίου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την φιλόλογο κα. Κούκου Ειρήνη, σε συνεργασία με τους καθηγητές μουσικής κ. Παπαϊωάννου Νίκο και πληροφορικής κ. Γιάγκα Γεώργιο, προετοίμασαν και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τη σχολική γιορτή για το έπος του 1940. Αρχικά, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την φιλόλογο του Σχολείου κα. Κούκου Ειρήνη, η οποία αναφέρθηκε στο χρονικό των γεγονότων και επισήμανε τον ηρωισμό  του ελληνικού λαού στην ιστορία των Εθνών.

Στη συνέχεια, διαβάστηκαν χαρακτηριστικά αποσπάσματα για το έπος του 1940-1944 από τους μαθητές της β΄ γυμνασίου Αλεξίου Ερσίνα, Μπέσιου Μελίτα, Παπαευσταθίου Χριστιάννα, Παπαχρήστου Ράνια,  και τον μαθητή Τριγώνη Αναστάση. Παράλληλα, ακούστηκαν  τραγούδια από τη χορωδία που εξυμνούν την ανδρεία των Ελλήνων στον πόλεμο του ‘40, όπως τα ΄΄Κορϊδο Μουσολίνι΄΄ ΄΄Παιδιά της Ελλάδας΄΄ και “Ντούτσε -Ντούτσε”.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα αριστεία και τα βραβεία σε όσους αρίστευσαν την προηγούμενη χρονιά και ορίστηκαν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες τόσο για την 28η Οκτωβρίου όσο και για την 25η Μαρτίου. Τέλος, έγινε η απονομή της Σημαίας από τον Γυμνασιάρχη κ. Παππά Μιλτιάδη και τον Διευθυντή του Λυκείου κ. Μανάκο Δημήτριο. Η παρουσίαση της γιορτής έγινε από τη μαθήτρια της β΄ γυμνασίου Παπακωνσταντίνου Αρετή.