Τα Εκπαιδευτήρια “Αθηνά” συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ορθογραφίας

Την Πέμπτη στις 25 Μαΐου 2023, μαθητές της β΄ και γ΄ γυμνασίου του σχολείου μας, είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ορθογραφίας  Super Contest.

Συγκεκριμένα, συγκεντρωθήκαμε την 5η ώρα στην αίθουσα υπολογιστών, μιας και πρόκειται για online διαγωνισμό, μαζί με τους καθηγητές μας στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Κωνσταντίνο Αναστασίου και Εύη Καραβασίλη και ξεκινήσαμε τη διαδικασία.

Η διαδικασία είχε τη μορφή ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής που αντιστοιχούσε σε  λέξεις από αποσπάσματα των βιβλίων της Ζωρζ Σαρή,  τα οποία είχαμε αναλάβει να τα διαβάσουμε και να κάνουμε και εργασίες. Η προετοιμασία και εξάσκηση που είχε προηγηθεί σε κανόνες ορθογραφίας από τους αξιόλογους καθηγητές μας, συντέλεσε ώστε οι επιδόσεις μας να είναι αρκετά υψηλές και ως επιβράβευση να λάβουμε τος αντίστοιχους επαίνους για τη συμμετοχή μας. Παράλληλα στηρίξαμε με την οικονομική συνδρομή μας το κοινωνικό έργο του οργανισμού “Μαζί για το Παιδί”.

Ομολογώ πως η εμπειρία αποδείχτηκε συναρπαστική και πρωτότυπη, καθώς δεν είχαμε λάβει μέρος σε κάποια παρόμοια δράση στο σχολείο μας. Προτείνω ανεπιφύλακτα τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό Ορθογραφίας σε όποιον του δοθεί  η ευκαιρία, διότι αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία.

Ασημίνα Ζιώγκου,

μαθήτρια της β΄ Γυμνασίου.