Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» γιόρτασαν τη λήξη των μαθημάτων και αποχαιρέτησαν τους απόφοιτους του σχολικού έτους 2022-2023

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου και ώρα 20:30 πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «ΑΘΗΝΑ» η τελετή λήξης των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς 2022-2023 καθώς και η τελετή αποφοίτησης των μαθητών / μαθητριών της Γ’ Λυκείου .

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον κ. Μανάκο Δημήτριο, Πρόεδρο των Εκπαιδευτηρίων και Διευθυντή του Λυκείου, ο οποίος  αρχικά απευθύνθηκε στους μαθητές του Σχολείου συγχαίροντάς τους για την υπευθυνότητα, τη συνέπεια και την επιμονή που επέδειξαν απέναντι στα μαθήματά τους και το Σχολείο κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς. Κατόπιν, αποχαιρέτησε τους απόφοιτους, ευχαριστώντας τους για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τόσων χρόνων και τους ευχήθηκε καλά αποτελέσματα καθώς και ευόδωση των στόχων και των ονείρων τους. Στη συνέχεια, τόνισε το σημαντικό ρόλο της άριστης συνεργασίας του Σχολείου με τους γονείς, οι οποίοι εμπιστεύονται ό,τι πολυτιμότερο έχουν στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά», τα οποία αποζητούν την καλύτερη δυνατή παιδεία για τα παιδιά τους. Επίσης, αναφέρθηκε στο «ψηφιακό σχολείο» που ήδη από φέτος ξεκίνησε να είναι σε λειτουργία και είναι στη διάθεση μαθητών και καθηγητών για τη συνεχή επικοινωνία και ενημέρωσή τους.

Ξεχωριστή στιγμή στην όλη εκδήλωση αποτέλεσε η βράβευση του επίτιμου Προέδρου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» κ. Γκίμτσα Βασίλειου. Ο κ. Γκίμτσας τιμήθηκε με πλακέτα για τη πενηντάχρονη διαδρομή του στην εκπαίδευση και τη συμβολή του στην ίδρυση και λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων.  Την επίδοση της τιμητικής πλακέτας έκανε ο κ. Μανάκος και παίρνοντας τον λόγο ο κ. Γκίμτσας με μεγάλη συγκίνηση ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του που στήριξαν το όνειρό του για ένα σχολείο υψηλών προδιαγραφών αλλά και την οικογένειά του για την μεγάλη βοήθεια που του προσέφερε σε όλες τις δυσκολίες που υπήρξαν τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του πορεία.

Στην φετινή μας τελετή είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε ως προσκεκλημένο στο Σχολείο τον συντοπίτη Aναπληρωτή καθηγητή και Πρόεδρο του τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ,  κ. Ρωμανό Μαλικιώση, ο οποίος εξειδικεύτηκε σε τομείς έρευνας, όπως η Αρμονική Ανάλυση, η Θεωρία Αριθμών, η Κυρτή/Διακριτή Γεωμετρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συγγράψει πληθώρα άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε πολλά συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδας καθώς και σε πλήθος σεμιναρίων, πράγμα που επιβεβαιώνει την ερευνητική και διδακτική του εμπειρία.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο κ. Παπαστεργίου, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αλεστά Σοφία. Ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στον κ. Καμινιώτη Σόλωνα, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου,  ο οποίος και αυτός με τη σειρά του τόνισε τη συνεισφορά του Σχολείου στην αγωγή, μόρφωση και απόκτηση γνωστικών δεξιοτήτων. Ευχαρίστησε, επίσης, τους υπόλοιπους συνεργάτες του στο Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και ευχήθηκε στους απόφοιτους καλή αρχή στο νέο τους ξεκίνημα.

Στη συνέχεια, ανέβηκε στο βήμα ο μαθητής της Γ’ Λυκείου Καμινιώτης Σωτήρης, Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Λυκείου, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρέτησε τους συμμαθητές του, ευχαριστώντας τους για όλες τις όμορφες αναμνήσεις κατά τη διάρκεια της εξαετούς φοίτησής τους, με την ευχή να περάσουν ένα υπέροχο καλοκαίρι μετά από την εξαντλητική χρόνια που προηγήθηκε.

Κατόπιν, ο μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου Μιχαλίτσης Χρήστος,  Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Γυμνασίου, μοιράστηκε κάποιες σκέψεις του για όλα όσα έζησε στα τρία χρόνια του Γυμνασίου με τους συμμαθητές του, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους καθηγητές για την επίμονη προσπάθεια, υπομονή και συμπαράστασή τους κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων του Γυμνασίου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την απονομή των αποφοιτηρίων καθώς και με βραβεύσεις μαθητών-μαθητριών για τη διάκρισή τους σε Πανελλήνιους, Περιφερειακούς αλλά και  ενδοσχολικούς μαθητικούς διαγωνισμούς, κάνοντας υπερήφανους όλους– γονείς και καθηγητές – για τις επιτυχίες που σημείωσαν. Επιπλέον, βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα μαθητικά συνέδρια.

Μετά την ολοκλήρωση των βραβεύσεων ακολούθησε το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης. Η θεατρική παράσταση αφορούσε  σε μια μονόπρακτη σάτιρα με τίτλο «Το μάθημα», συνοδευόμενη από τραγούδια της σχολικής χορωδίας με υπεύθυνο τον καθηγητή μουσικής κ. Παπαϊωάννου Νικόλαο. Στη συνέχεια της βραδιάς απολαύσαμε λαϊκούς χορούς σε ρυθμούς χασάπικου από τη χορευτική ομάδα λαϊκών χορών του Σχολείου μας με υπεύθυνο τον κ. Γεωργίου Αθανάσιο, καθηγητή φυσικής αγωγής. Κατόπιν, η χορωδία και η ορχήστρα του Σχολείου με όμορφα τραγούδια έκλεισε το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της τελετής και ακολούθησε μπουφές.

Πριν ολοκληρωθεί η βραδιά οι καθηγητές και οι καθηγήτριες αποχαιρέτισαν, με τον δικό τους τρόπο ο καθένας, τους αποφοίτους με ένα βίντεο που ετοίμασαν γι’ αυτούς. Το «Όνειρο ζω» του Χατζηγιάννη και το συμβολικό πέταγμα των καπέλων έκλεισαν την εκδήλωση με την ευχή όλων μας να ζήσουν οι απόφοιτοι το όνειρό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η κα Τζίνα Ατούν, καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας, η κα Καραβασίλη Εύη, φιλόλογος και ο κ. Γιαννούλης Γιάννης, φυσικός σε συνεργασία με το προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων, τις κυρίες Γκέκα Γιούλα, Τεντολούρη Αθηνά και Λορίδα Ελένη. Σημαντική για την υλοποίηση της εκδήλωσης ήταν η προσφορά των Συλλόγων γονέων του Γυμνασίου και του Λυκείου,  οι οποίοι συνέβαλαν σε σημαντικό βαθμό στην επιτυχία αυτής.

Εντυπωσιακή ήταν και η  διακόσμηση του χώρου με εικαστικές δημιουργίες από την ομάδα εικαστικών με υπεύθυνη τη συνεργάτιδα του Σχολείου κα Σίμου Αργυρούλα.

Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του Σχολείου ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω χορηγούς που στήριξαν με την προσφορά τους την εκδήλωση και συνέβαλαν στην επιτυχία της:

 1. Τη Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ
 2. Την Εταιρία αναψυκτικών ΚΛΙΑΦΑ
 3. Τον πολυχώρο THESSALIS
 4. Την εταιρία DS ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΙΩΚΗ
 5. Την εταιρία MEAT HALL ΚΑΛΛΙΑΓΡΑΣ
 6. Την εταιρία Goody’s Burger House
 7. Το Αρτοζαχαροπλαστείο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΛΕΝΑ
 8. Τα ζαχαροπλαστεία ΡΟΜΠΟΣ στην Καλαμπάκα
 9. Το ψητοπωλείο ΜΗΛΙΤΣΗΣ
 10. Το οινοποιείο ΛΙΑΚΟΥ
 11. ΤΟ ΦΩΤΟ ΗΛΙΟΣ για την κάλυψη της εκδήλωσης

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση για όλους τους ενδιαφερόμενους διατίθεται στο φωτογραφείο «ΚΥΠΡΙΔΗΣ – ΔΡΑΓΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» επί της οδού Καποδιστρίου.