Γιορτή προς τιμή των Τριών Ιεραρχών στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά»

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» τίμησαν και γιόρτασαν τους Τρεις Ιεράρχες Μέγα Βασίλειο, Γρηγόριο Θεολόγο και Ιωάννη Χρυσόστομο σε εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Σχολείου.

Την ευθύνη οργάνωσης της εκδήλωση, είχε η θεολόγος του Σχολείου κα Νταμπαλή, η οποία εκφώνησε και τον πανηγυρικό της ημέρας, τονίζοντας πως οι Τρεις Ιεράρχες ήταν μορφές με σπάνια επιστημονική συγκρότηση και προσωπικό παράδειγμα ζωής. Στα δε συγγράμματά τους διατύπωσαν σαφείς παιδαγωγικές αρχές που αποτελούν και σήμερα τη βάση της παιδαγωγικής επιστήμης.
Στη συνέχεια προβλήθηκε οπτικό υλικό, σχετικό με την ζωή και την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στην παιδεία μας και στο σύγχρονο μήνυμα που οι Πατέρες αυτοί της Εκκλησίας μας κομίζουν για τους νέους. Επίσης παρουσιάστηκε το έργο τους και τονίστηκε πως και οι τρεις άφησαν παρακαταθήκες με αιώνια αξία, ενώ υπήρξαν ολοκληρωμένες προσωπικότητες που δεν διακρίθηκαν μόνο σε έναν τομέα αλλά παντού.
Τέλος οι μαθήτριες του Γυμνασίου Αυγέρη Ναταλία, Πανουργιά Κωνσταντίνα, Αλεξανδρή Κωνσταντίνα και Γιουβρή Κωνσταντίνα, ανέπτυξαν με κείμενα τους τον σκοπό της παιδείας κατά τους Τρεις Ιεράρχες.

Η όλη εκδήλωση προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και εμφανή ικανοποίηση σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.