Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου … στα Εκπαιδευτήρια “Αθηνά”

Και φέτος, μαθητές και  μαθήτριες τoυ γυμνασίου, με υπεύθυνο καθηγητή τον φιλόλογο κ. Αναστασίου Κωνσταντίνο, σε συνεργασία με τους καθηγητές μουσικής κ. Παπαϊωάννου Νίκο και πληροφορικής κ. Γιάγκα Γεώργιο, προετοίμασαν και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τη σχολική γιορτή για το έπος του 1940. Αρχικά, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον φιλόλογο του Σχολείου κ. Αναστασίου Κωνσταντίνο, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό των γεγονότων και επισήμανε τον ηρωισμό  του ελληνικού λαού που έλαμψε με το θάρρος του στην ιστορία των Εθνών.

 

Στη συνέχεια, διαβάστηκαν χαρακτηριστικά αποσπάσματα για τη ζωή και την προσφορά ηρώων του πολέμου, όπως του Αντιστράτηγου Χ. Κατσιμήτρου ή του Υποσμηναγού Κ. Περρίκου από τους μαθητές της β΄ γυμνασίου Τρύπα Παναγιώτη, Παζαϊτη Ιωάννη, Στουρνάρα Αποστόλη και τη μαθήτρια Παϊταρίδου Κρυσταλλία. Κατόπιν, προβλήθηκε οπιτικοακουστικό υλικό με θέμα τον ελληνοϊταλικό και ελληνογερμανικό πόλεμο. Παράλληλα, ακούστηκαν  τραγούδια από τη χορωδία που εξυμνούν την ανδρεία των Ελλήνων στον πόλεμο του ”40, όπως τα “Ντούτσε -Ντούτσε”, “Στην ποταμιά σιωπαίνει το κανόνι” και “Παιδιά της Ελλάδας”.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα αριστεία και τα βραβεία σε όσους αρίστευσαν την προηγούμενη χρονιά και ορίστηκαν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες τόσο για την 28η Οκτωβρίου όσο και για την 25η Μαρτίου. Τέλος, έγινε η απονομή της Σημαίας από τον Γυμνασιάρχη κ. Παππά Μιλτιάδη και τον Διευθυντή του Λυκείου κ. Μανάκο Δημήτριο. Η παρουσίαση της γιορτής έγινε από τη μαθήτρια της β΄ γυμνασίου  Παρθένη Μαριλία.