Τα Εκπαιδευτήρια Αθηνά στο CodeAthon

Το CodeAthon είναι μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση μη διαγωνιστικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε μαθητές/τριες  8-16 ετών. Σκοπός του CodeAthon είναι να παροτρύνει τους μαθητές να συνεργαστούν για να αποκτήσουν μία δημιουργική στάση απέναντι στον προγραμματισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προγραμματιστικές τους δεξιότητες. Το CodeAthon πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/10/2019, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού -Europe Code Week 2019,   στο Μουσείο Τσιτσάνη με συμμετοχή σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων.

Τα Εκπαιδευτήρια Αθηνά εκπροσωπήθηκαν από τους μαθητές: Ανθοπούλου Ζωή , Καμέα Χρύσα , Κρομμύδα Ευάγγελο και Πλιάτσικα Απόστολο.

                                                                                                                                                                   Οι μαθητές που συμμετείχαν κλήθηκαν:

  • Να μελετήσουν ένα προγραμματιστικό πρόβλημα σε Scratch (προγραμματιστικό περιβάλλον σε ανάπτυξη του Πανεπιστημίου MIT)
  • Να αναζητήσουν τρόπους και λύσεις για να βελτιώσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και
  • Να παρουσιάσουν τις λύσεις τους

Νικητές από  τη συμμετοχή στο CodeAthon ανακηρύχθηκαν η μάθηση και το παιχνίδι αφού οι μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με τον προγραμματισμό  παίζοντας. Τους συμμετέχοντες μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς συνεχάρη  ο αντιδήμαρχος  Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Άκης Αναστασίου.