Σαν την πρωτεύουσα καμιά…

Η μέρα για την οποία όλοι ανυπομονούσαμε από την αρχή της χρονιάς , έφτασε. Το πρωινό ξύπνημα δεν πτόησε κανέναν. Αντιθέτως, το ταξίδι ήταν ευχάριστο και διασκεδαστικό, καθώς κάποιοι μαθητές μιλούσαν μεταξύ τους, άκουγαν τραγούδια ενώ άλλοι  κρατούσαν τις δυνάμεις τους για την Αθήνα.

Μετά από περίπου πέντε ώρες φτάσαμε στον προορισμό μας. Εκεί επιβιβάστηκε μια ξεναγός, η οποία μας ξενάγησε στους δρόμους της Αθήνας. Πρώτος σταθμός μας το υπέρλαμπρο Καλλιμάρμαρο, όπου θαυμάσαμε την κομψοτεχνία του. Επόμενος σταθμός το Ζάππειο, όπου υπογράφονται πολιτικές συμφωνίες. Λίγο αργότερα ακολούθησε ελεύθερος χρόνος στην οδό Ερμού, όπου είχαμε την δυνατότητα να γευματίσουμε και να χαλαρώσουμε από   το πολύωρο ταξίδι. Αφότου ολοκληρώσαμε το διάλειμμά μας, ξεκινήσαμε για τον επόμενο σταθμό της επίσκεψης μας. Επισκεφτήκαμε την Βουλή και την ολομέλεια, αποκτώντας σημαντικές πληροφορίες για την λειτουργία της. Επιπλέον, παρακολουθήσαμε μια  ομιλία και μια παρουσίαση σχετικά με την Βουλή. Τέλος, περιηγηθήκαμε σε αίθουσες του κτιρίου που είχαν ως θέμα ιστορικά γεγονότα και αντλήσαμε πληροφορίες για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια. Κατόπιν φτάσαμε στο ξενοδοχείο όπου θα διανυκτερεύαμε μετά την αρκετά κουραστική αλλά  και εποικοδομητική μας μέρα. Η μέρα όμως δεν είχε φτάσει στο τέλος της. Σειρά είχε η θεατρική παράσταση που παρακολουθήσαμε στο θέατρο ΚΑΠΠΑ με τίτλο ‘Δείπνο Ηλιθίων ‘, μια ξεκαρδιστική παράσταση που μας έκανε να γελάσουμε μέχρι δακρύων. Η νυχτερινή μας έξοδος ολοκληρώθηκε με μια βόλτα στην Ερμού .

Η δεύτερη μέρα ξημέρωσε βροχερή αλλά αυτό δεν μας πτόησε! Ξεκινήσαμε με μια επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το μουσείο φιλοξενεί χιλιάδες μοναδικά εκθέματα του Χρυσού Αιώνα. Η περιήγησή  μας στο μουσείο κράτησε αρκετή ώρα αλλά άξιζε τον κόπο και το ενδιαφέρον μας παρέμεινε αμείωτο καθ’όλη τη διάρκειά της. Το αρχικό  πρόγραμμα της επίσκεψής μας περιλάμβανε επίσης μια περιήγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η οποία, λόγω του άστατου καιρού,  δυστυχώς,  ματαιώθηκε. Φυσικά, υπήρχε μια απογοήτευση στα πρόσωπα όλων των παιδιών αλλά δεν αφήσαμε μια μικρή αναποδιά να μας χαλάσει την μέρα. Τελικός σταθμός το εμπορικό κέντρο MALL της Αθήνας, στο οποίο αποφασίσαμε να περάσουμε το  υπόλοιπο της ημέρας λόγω της κακοκαιρίας και του κρύου. Μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γευματίσουν, να αγοράσουν αναμνηστικά δώρα και γενικότερα να διασκεδάσουν. Η εκδρομή και οι αξέχαστες εμπειρίες της έφταναν στο  τέλος τους. Δεν πειράζει, όμως, γιατί όλοι είχαμε τις βαλίτσες μας γεμάτες με γέλια και χαρές. Η εκδρομή αυτή θα είναι για πάντα μια από τις ωραιότερες σχολικές αναμνήσεις μας.

 

Ελισάβετ Καραγιάννη