Εκδρομή στην όμορφη Αράχοβα!

Μια ανάσα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, εμείς οι μαθητές της Α’ Λυκείου, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον δημοφιλέστερο χειμερινό προορισμό, την Αράχοβα. Η επίσκεψη σε αυτή την ορεινή κωμόπολη θεωρήθηκε από εμάς ως ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις καθημερινές σχολικές υποχρεώσεις.

Έτσι, το πρωινό της 13ης Δεκεμβρίου με την παρουσία όλων των μαθητών και με την συνοδεία των καθηγητών μας πραγματοποιήθηκε η πολυπόθητη αναχώρηση. Η ευχάριστη ατμόσφαιρα που κυριαρχούσε μέσα στο λεωφορείο καθώς και η έντονη ζωντάνια δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να εξοβελιστεί κάθε είδους μονοτονία που ενδεχομένως να υπήρχε.

Πρώτος σταθμός της περιήγησής μας ήταν το περίφημο εργοστάσιο αλουμινίου που ανήκει, από το 2005,στον όμιλο “Μυτιληναίος”. Το εργοστάσιο αυτό είναι ένα από τα λίγα πλήρως καθετοποιημένα στην Ευρώπη και παράγει ετησίως μεγάλες ποσότητες αλουμινίου και αλουμίνας. Παρά την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αυτή η επιχείρηση με την διορατικότητα των μετόχων και την δημιουργία ανταγωνιστικών προϊόντων κατόρθωσε να αναπτυχθεί και  να εξελιχθεί με αλματώδεις ρυθμούς. Στο αμφιθέατρο του εργοστασίου ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων όχι μόνο μας παρουσίασε εξονυχιστικά την πολύπλοκη διαδικασία παραγωγής του αλουμινίου, αλλά και έκανε μια νύξη στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η εταιρία από την ημερομηνία ίδρυσής της μέχρι και σήμερα. Η επίσκεψή μας εκεί τελείωσε με μια σύντομη περιήγηση στα ενδότερα του εργοστασίου.

Κατόπιν, κατευθυνθήκαμε στον οικισμό των Άσπρων Σπιτιών. Εκεί, σε αυτή την παραθαλάσσια περιοχή είχαμε την δυνατότητα να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα, καθώς και να τραβήξουμε πληθώρα φωτογραφιών. Αμέσως μετά το γεύμα ήρθε η στιγμή της απογευματινής μας χαλάρωσης. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο “Αμαλία”, που μας φιλοξένησε αυτές τις δύο μέρες, είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε στα δωμάτιά μας, ώστε το βράδυ να είμαστε έτοιμοι για την έξοδο στην ειδυλλιακή Αράχοβα.

Η Αράχοβα, εντυπωσιακά στολισμένη και πολυπληθής, μας άφησε έκπληκτους και μας συνεπήρε στους ξέφρενους ρυθμούς της. Η βραδιά μας “έκλεισε” με ξέφρενη διασκέδαση σε ένα νυχτερινό κέντρο της πόλης. Το πρωί, μετά από αυτήν την αξέχαστη νύχτα, αφού πήραμε το πρόγευμά μας και ετοιμάσαμε τις αποσκευές μας, κατευθυνθήκαμε προς τους Δελφούς.

Στους Δελφούς πραγματοποιήθηκε η ξενάγησή μας στο διάσημο αρχαιολογικό μουσείο. Εκεί μείναμε άναυδοι αντικρίζοντας σπουδαία εκθέματα, όπως το πελώριο άγαλμα της μεγαλοπρεπούς Σφίγγας, του Δία, του χάλκινου ηνίοχου, αλλά και εντυπωσιακές ανάγλυφες παραστάσεις.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι καταλυτικό ρόλο στην πορεία της ξενάγησής μας διαδραμάτισε η ξεναγός, η οποία φρόντιζε να μεταδώσει τις ιστορικές της γνώσεις σε εμάς. Δυστυχώς, δεν ήταν εφικτό να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Εντούτοις, η ατυχία αυτή δεν στάθηκε ικανή στο να αμβλύνει την χαρά και τον ενθουσιασμό μας.

Ύστερα από αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση, επιστρέψαμε στην παραμυθένια Αράχοβα, αυτή τη φορά για να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο που δόθηκε γενναιόδωρα από τους συνοδούς-καθηγητές. Με την λήξη του ελεύθερου χρόνου η ώρα της αναχώρησης για τα Τρίκαλα όλο και πλησίαζε. Με μελαγχολία και ευθυμία αποχαιρετήσαμε τη μαγευτική Αράχοβα. Αναντίρρητα, αυτή η εξόρμηση θα είναι πάντα συνυφασμένη με πανσπερμία αναμνήσεων και θα έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στα μυαλά όλων μας!

 

Καναβού Ελένη