Χριστουγεννιάτικη γιορτή με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στα Εκπαιδευτήρια ‘’Αθηνά’’

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, στα πλαίσια της οποίας οι μαθητές και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες, να παρακολουθήσουν την παράσταση της θεατρικής ομάδας του Σχολείου και να κάνουν τις αγορές τους από τη μικρή χριστουγεννιάτικη αγορά που διοργανώθηκε από τους μαθητές.

Τα παιδιά της χορωδίας του Σχολείου καλωσόρισαν γονείς, μαθητές και καθηγητές τραγουδώντας κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδος δημιουργώντας έτσι μια ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι περιηγήθηκαν στους όμορφα στολισμένους πάγκους αγοράζοντας δώρα και εδέσματα για τους αγαπημένους τους. Ακολούθησε η θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστές τους μαθητές του Σχολείου. Η φετινή παράσταση ήταν ‘’Ο Εγωιστής Γίγαντας’’ του Oscar Wilde, μια παράσταση που στηλιτεύει τον εγωισμό και προβάλλει την ανθρωπιά και την αγάπη. Με το τέλος της παράστασης, οι καλεσμένοι γεύτηκαν τα εδέσματα που γονείς και καθηγητές είχαν ετοιμάσει για αυτή την ξεχωριστή μέρα.

Τα έσοδα της χριστουγεννιάτικης αγοράς θα διατεθούν στον  Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας, Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών ‘’Η Καρδιά του Παιδιού’’. Η τοπική εκπρόσωπος του Συλλόγου, κα. Γκάνια – Μπατατόλη Μάρθα παρευρέθηκε στη γιορτή και μίλησε στα παιδιά για τη δράση και το έργο του Συλλόγου.

Υπεύθυνοι της γιορτής ήταν οι κα. Κόσσυβα Βίβιαν και κα. Λιακατή Λίνα καθώς και ο κος. Παπαϊωάννου Νίκος, ο οποίος είχε και τη μουσική επιμέλεια της γιορτής. Η θεατρολόγος του Σχολείου, κα. Ιακωβάκη Βίκυ είχε την επιμέλεια και τη σκηνοθεσία της θεατρικής παράστασης. Γαλλικό ‘’χρώμα’’ στη γιορτή έδωσε η καθηγήτρια Γαλλικών κα. Ατούν Τζίνα και οι μαθητές της, οι οποίοι προετοίμασαν ένα ξεχωριστό τμήμα στην αγορά με γαλλικά εδέσματα. Ωστόσο, η επιτυχία της διοργάνωσης οφείλεται κυρίως στους μαθητές και τους γονείς τους, των οποίων η βοήθεια, η συνδρομή και η στήριξη ήταν καθοριστικές. Τους ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Σχολείου για την πολύτιμη βοήθειά του στη διοργάνωση.

Καθώς η γιορτή αυτή αποτελεί πλέον παράδοση για τα Εκπαιδευτήρια Αθηνά, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Δεκέμβριο.

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος!

Εκπαιδευτήρια ‘’Αθηνά’’