Απίστευτο κλίμα!

Η φετινή 15η συνάντηση του «Αθηνά» συνδύασε ατμόσφαιρα και σπουδαία παιχνίδια.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Από: Άρης Κόντας Πρώτη ανάρτηση 13 Μαΐ, 2019(Αθλητικός Συντάκτης εφημερίδας ¨Πρωινός Λόγος¨Τρικάλων)

Κάθε χρόνο τέτοια περίπου εποχή οι δρόμοι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στις εγκαταστάσεις «Απ. Καρακούσης».
Εκεί η οικογένεια του «Αθηνά» ετοιμάζει με μπόλικο μεράκι την καθιερωμένη αθλητική συνάντηση, αφού αφουγκράζεται εύκολα τα θέλω των μαθητών.
Οι πρωταγωνιστές λοιπόν θέλουν να αλλάξουν παραστάσεις σε πρώτη ευκαιρία και έτσι από την στιγμή που μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός είναι δεύτερη φύση για την Τρικαλινή νεολαία. Η ουσία είναι ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία άντεξε στον χρόνο και την περιμένει με αδημονία η μαθητιώ σα νεολαία.
Φέτος η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή και με το καλημέρα το έμψυχο δυναμικό συγκεντρώθηκε στην αποστολή του. Μέλημά του ήταν να απολαύσει τα αθλήματα και μέσω αυτού του στοιχείου να διεκδικούσε ότι του αναλογούσε. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρέπει να παντρεύεται και με τις αθλητικές δραστηριότητες προκειμένου να προκύψουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Διότι όσοι καταπιάνονται με τους συγκεκριμένους τομείς αποκτούν αρχές και αξίες, που τους ακολουθούν καθ’ ολη την διάρκεια της ζωής τους.
Όσον αφορά το κλίμα ήταν εξαιρετικό με τα χαμόγελα να κυριαρχούν και τον υπεύθυνο οργάνωση κ Γιάννη Γιαννούλη να καλωσορίζει ζεστά τους μαθητές όλων των σχολείων.
Άλλωστε οι πρωταγωνιστές γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους, οπότε οι φιλίες καλά κρατούν. Αυτή είναι και η φιλοσοφία τω στελεχών του «Αθηνά», να φέρνει δηλαδή πιο κοντά την Τρικαλινή μαθητική κοινότητα.
Αγωνιστικά το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένο και σε πολλές περιπτώσεις προέκυψαν ντέρμπι ολκής, που κρίθηκαν την ύστατη ώρα. Πάντως όλοι είχαν να παρατηρήσουν την ανανέωση των κυττάρων που δίνει ώθηση για το μέλλον.
Ένα και ένα και άκρως ελκυστικά ήταν όλα τα παιχνίδια στην Κυριακάτικη σύναξη του «Αθηνά». Το ταλέντο φώναζε από μακριά, όπως και το μέγα πάθος.
Να σημειώσουμε ότι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μάριου Ψύλλη, που τόσο άδικα έφυγε πρόσφατα από την ζωή. Ηταν ασφαλώς το πιο συγκινητικό κομμάτι της μάζωξης.

Η σύναξη έκλεισε με το γνωστό τελετουργικό και την υπόσχεση για συνάντηση του χρόνου.