Θερινά μαθήματα στο Westminster University

Φέτος, για μία ακόμα χρονιά, το σχολείο μας σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Study Tours έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές Γιουβρή Ραφαηλία, Καββαδία Ειρήνη, Καββαδία Λεωνίδα, Λαγόπουλο Δημοσθένη, Λύπα Γιώργο, Νικολάου Αδριανή, Παπαγεωργίου Λουκά, Πουλιανίτη Χρήστο και Φαμίση Σωτήρη να παρακολουθήσουν θερινά μαθήματα στην Αγγλία. Αναλυτικότερα, οι μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Westminster University, το οποίο εκτός από τις εξαιρετικές του εγκαταστάσεις και τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που διοργάνωνε, βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία, μόλις μερικές στάσεις του μετρό μακριά από το κέντρο του Λονδίνου.

Από την πρώτη κιόλας μέρα, αρχίσαμε να εντασσόμαστε στο πρόγραμμα που θα ακολουθούσαμε την επόμενη εβδομάδα, καθώς κάναμε την πρώτη μας επίσκεψη στη συνοικία του Harrow και συμμετείχαμε για πρώτη φορά στις βραδινές δραστηριότητες. Την επόμενη μέρα παρακολουθήσαμε και τα πρώτα μας μαθήματα  αφού καταταχθήκαμε σε τμήματα με βάση ένα προγνωστικό τεστ στην αγγλική γλώσσα και γνωρίσαμε τους καθηγητές και τους ξεναγούς μας. Κατά τη διάρκεια της διαμονής μας στο Westminster University είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε νέες γνωριμίες με παιδιά από διαφορετικές χώρες, όπως τη Δανία, τη Σουηδία, την Φινλανδία, την Ρωσία και την Ιταλία, μέσω των μαθημάτων και της συμμετοχής μας σε διάφορες ομαδικές δραστηριότητες και αθλήματα, όπως talent show, dodgeball, football, snapshot, musical bingo, movie night και meeting the leaders.

Βέβαια, από το πρόγραμμά μας δεν έλειψαν οι καθημερινές περιηγήσεις μας στο κέντρο του Λονδίνου, αμέσως μετά τη λήξη των μαθημάτων. Εκεί είχαμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε μερικά από τα πιο γνωστά μουσεία του Λονδίνου, όπως το Βρετανικό μουσείο, το Natural History Museum και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussaud’s, αλλά και να θαυμάσουμε την πόλη του Λονδίνου και τα ξακουστά του αξιοθέατα, όπως το Big Ben και το Buckingham Palace κάνοντας κρουαζιέρα στον Τάμεση και ανεβαίνοντας στο London Eye. Ακόμα, επισκεφτήκαμε τη γραφική πόλη του Cambridge με τα εντυπωσιακά παλαιά πανεπιστήμια του, με αποκορύφωμα το King’s College και το γοτθικό παρεκκλήσι στο εσωτερικό του.

Το ταξίδι αυτό θα μείνει αξέχαστο σε όλους μας, καθώς όχι μόνο επισκεφτήκαμε και μάθαμε να ζούμε στους ρυθμούς μιας μεγαλούπολης σαν το Λονδίνο και εξασκήσαμε την αγγλική γλώσσα, αλλά και συνεργαστήκαμε με μαθητές άλλων χωρών και ήρθαμε σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους. Γι’ αυτό λοιπόν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το σχολείο μας και ιδιαίτερα την κυρία Πυρώτη που μας συνόδευσε και μας βοήθησε σε κάθε δυσκολία. Ήταν πράγματι μια εξαιρετική εμπειρία, αφού είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε νέα πράγματα και ταυτόχρονα να περάσουμε υπέροχα!

Ειρήνη Καββαδία