Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 (Ουαλία)

Το δεύτερο ταξίδι στο εξωτερικό πραγματοποίησαν τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε πρόγραμμα Erasmus+ KA2. H υλοποίηση του project “Europe Playing ,Europe Learning” προέβλεπε αυτή τη φορά την μετάβαση αντιπροσωπείας του Σχολείου μας στην Ουαλία και συγκεκριμένα στην πόλη Newcastle Emlyn,η οποία είναι περίπου 2 ώρες μακριά από το Cardiff, την πρωτεύουσα της χώρας. Η αποστολή αποτελούνταν από τους εκπαιδευτικούς Παπαϊωάννου Νικόλαο και Νταγιάντα Πάρη.

Το ταξίδι ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 18 Μαρτίου καταφτάσαμε στο Newcastle Emlyn νωρίς το βράδυ, όπου συναντήσαμε και γνωρίσαμε τους υπολοίπους εκπαιδευτικούς που απάρτιζαν την αποστολή των άλλων χωρών ( Τσεχία – Δανία – Γαλλία – Ουαλία ). Σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα δειπνήσαμε όλοι μαζί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
Την δεύτερη μέρα του προγράμματος επισκεφτήκαμε το τοπικό σχολείο, στο οποίο τύχαμε θερμής υποδοχής τόσο από την διεύθυνση όσο και από τους συναδέρφους καθηγητές.
Την τρίτη μέρα του προγράμματος επισκεφτήκαμε το λαογραφικό μουσείο του St Fagans και περιηγηθήκαμε στο Cardiff αλλά και στην γραφική πόλη του Newcastle Emlyn. Την τέταρτη μέρα επισκεφτήκαμε το τοπικό σχολείο YsgolyDdwylan όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να αλληλοεπιδράσουμε με τους μαθητές καθώς και να παρακολουθήσουμε τους διαφορετικούς τρόπους διδασκαλίας της κάθε ομάδας-χώρας.
Την τελευταία μέρα αναχωρήσαμε από την πόλη του Emlyn με προορισμό το αεροδρόμιο του Cardiff για να επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής.