Εβδομάδα ERASMUS+ στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εβδομάδα Erasmus + στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Let’s cross the boundaries of primary education together” .
Από τη Δευτέρα 18 μέχρι την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου το Σχολείο μας φιλοξένησε τους εταίρους από τις πέντε χώρες που δραστηριοποιούνται μαζί μας εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.Οι αποστολές από τη Δανία, την Τσεχία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Κροατία έφτασαν στα Τρίκαλα το απόγευμα της Δευτέρας και αργότερα το βράδυ συναντηθήκαμε όλοι για το καθιερωμένο δείπνο καλωσορίσματος.
Πέρα από τους βασικούς στόχους του προγράμματος που είναι η ανταλλαγή απόψεων για ορθές πρακτικές διδασκαλίας και η διαρκής αναβάθμιση των δεξιοτήτων τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών, το Σχολείο μας μερίμνησε να οργανώσει δραστηριότητες και επισκέψεις γνωριμίας με τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής της πόλης μας.
Τη Τρίτη 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα όπου οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για σημαντικά ιστορικά στοιχεία της πόλης μας.

Κατόπιν, υπήρξε υποδοχή στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης και ενημέρωση από τους υπεύθυνους της υπηρεσίας e-trikala.

Αργότερα, ακολούθησε η επίσκεψη στο Σχολείο μας όπου οι ξένες αποστολές έτυχαν θερμότατης υποδοχής από τη διεύθυνση του Σχολείου, το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές. Στη συνέχεια, οι ξένες αποστολές περιηγήθηκαν στους χώρους και τις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων όπου έλαβαν χώρα και οι πρώτες συναντήσεις εργασίας των παιδαγωγικών ομάδων του προγράμματος.
Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επίσκεψη στους βράχους και στις Ιερές Μονές των Μετεώρων. Από τα σχόλια των φίλων εταίρων μας, καταλάβαμε ότι αυτή η εμπειρία θα μείνει για πάντα βαθιά χαραγμένη στη μνήμη τους.
Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου εστιάσαμε σε δραστηριότητες εντός του Σχολείου όπως είναι η παρακολούθηση μαθημάτων (jobshadowing, workshops) και συζήτηση για τα περαιτέρω βήματα του προγράμματος. Το βράδυ της ίδιας ημέρας το Σχολείο μας διοργάνωσε εκδήλωση – αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μας Βασίλη Τσιτσάνη, στο ομώνυμο μουσείο της πόλης, όπου εκτός των εταίρων μας, παραβρέθηκε και πλήθος κόσμου το οποίο απόλαυσε μουσικοχορευτική παράσταση που επιμελήθηκαν οι καθηγητές, μουσικής κ.Παπαϊωάννου Νικόλαος και φυσικής αγωγής κ.Γεωργίου Αθανάσιος.
Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, οι αποστολές με τους συμμετέχοντες αναχώρησαν για τις χώρες τους ανανεώνοντας το ραντεβού για το επόμενο βήμα του προγράμματος που θα γίνει τον Απρίλιο στη Δανία.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω:
• Το Δήμαρχο Τρικκαίων, κ.Παπαστεργίου Δημήτρη για την εγκάρδια υποδοχή που επιφύλαξε στους φιλοξενούμενούς μας εκπαιδευτικούς.
• Την κ.Κάκλα Βάσω, η οποία και με την ιδιότητά της ως Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων , μας τίμησε με την παρουσία της στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο μουσείο Τσιτσάνη.
• Την κυρία Κλιάφα Μαρούλα για την τόσο ζεστή φιλοξενία που επιφύλαξε στους καθηγητές στο χώρο του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα .
• Τον υπεύθυνο της υπηρεσίας e-trikala, κύριο Μιχαλάκη Θανάση για τη λεπτομερή ανάλυση των δυνατοτήτων αυτής της νεοσύστατης υπηρεσίας.
• Την παιδαγωγική ομάδα του σχολείου για την συνδρομή της σε όλα τα στάδια προετοιμασίας αυτής της εβδομάδας.

Ο υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος
Ευάγγελος Ρίζος
Καθηγητής Γερμανικών