Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» στην Κροατία με το πρόγραμμα “ Let`s cross the boundaries of primary education together“.

Με εξαιρετική επιτυχία, ολοκλήρωσε το σχολείο μας την εκπαιδευτική αποστολή στην Κροατία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ 2017-2018, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο μας, με τίτλο “ Let`s cross the boundaries of primary education together“.

Η εκπαιδευτική αποστολή πραγματοποιήθηκε από 05 έως 09 Νοεμβρίου 2018 στην πόλη Cakovec όπου φιλοξενήθηκαν συνολικά 17 εκπαιδευτικοί από τη Γερμανία, την Τσεχία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Κροατία, και τη Δανία.

Τα Εκπαιδευτήρια Αθηνά αντιπροσώπευσαν , η κα Πυρώτη Σταυρούλα καθηγήτρια αγγλικών, ο κος Κουτανίτης Γεώργιος καθηγητής μαθηματικών και ο κος Ρίζος Ευάγγελος καθηγητής γερμανικών ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος.

Η συνάντηση ξεκίνησε επίσημα τη Δευτέρα 05 Νοεμβρίου με την άφιξη των αποστολών. Συνεχίστηκε την Τρίτη 06 Νοεμβρίου με επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης και με την πρώτη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο σχολείο για job shadowing (παρακολούθηση μαθημάτων σε διάφορες τάξεις).

Την Τετάρτη 07 Νοεμβρίου το πρόγραμμα προέβλεπε μια καλύτερη γνωριμία με την ευρύτερη περιοχή της Medimurje στην οποία το Cakovec είναι η μεγαλύτερη πόλη.

Την Πέμπτη 08 Νοεμβρίου το πρόγραμμα στο σχολείο ήταν αρκετά “γεμάτο”. Σεμινάρια, εργαστήρια, job shadowing καθώς και συζητήσεις για τις επόμενες δράσεις του προγράμματος βρέθηκαν στην ημερήσια διάταξη. Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε, ότι οι όποιες διαφορές στην κουλτούρα αλλά και στις βασικές δομές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των διαφόρων χωρών, δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να βρεθούν αρκετά κοινά στοιχεία καθώς και κοινοί στόχοι αφού το ζητούμενο είναι πάντα η ανάπτυξη δεξιοτήτων, και η εξερεύνηση νέων πεδίων εκπαιδευτικών διαδικασιών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 09 Νοεμβρίου με την αναχώρηση των αποστολών και την επιστροφή στις πατρίδες τους.

Επόμενος σταθμός, Τρίκαλα Φεβρουάριος 2019

Φωτογραφίες

{gallery}ekpaideutika-programmata/ksenoglwssa/erasmus/2018-kroatia{/gallery}