Ένα ακόμη Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ξεκινά στα Εκπαιδευτήρια Αθηνά

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το σχολείο μας θα συμμετάσχει σε ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+. Oι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου υποδέχτηκαν με χαρά την ανακοίνωση της έγκρισης του σχεδίου με κωδικό 2018-1-FR01-KA229-047968_3. Το νέο πρόγραμμα που θα διαρκέσει δύο χρόνια (2018-2020) φέρει το διακριτικό τίτλο “ Europe is playing,Europe is Learning”. Το σχολείο μας έχει, τα τελευταία χρόνια ,μια διαρκή παρουσία στα ευρωπαϊκά προγράμματα με τη μορφή συμπράξεων με άλλα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι χώρες που συμμετέχουν είναι: η Γαλλία, στην οποία βρίσκεται το συντονιστικό σχολείο, η Ουαλία, η Δανία , η Τσεχία και η Ελλάδα με τα Εκπαιδευτήρια Αθηνά. Στόχοι του προγράμματος είναι : -να προωθήσουμε την ευρωπαϊκή ταυτότητα των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

-να ενισχύσουμε τη διεθνή συνεργασία μέσω της ανταλλαγής ορθών πρακτικών διδασκαλίας.

– μέσα από μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων που θα σχεδιαστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, αναμένεται να προκύψει και η επαγγελματική εξέλιξη των εμπλεκομένων εκπαιδευτικών, η οποία περιλαμβάνει τη διεθνή συνεργασία, τη διαχείριση των καθηκόντων και την επίτευξη των στόχων μας, τη βελτίωση των δεξιοτήτων σε τομείς γλωσσικών ικανοτήτων, καθώς και στην χρήση των μέσων ΤΠΕ ( τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνίας).

Για την επίτευξη αυτών των στόχων θα πραγματοποιηθούν στην επόμενη διετία τέσσερα εκπαιδευτικά ταξίδια στα οποία θα συμμετέχουν δύο καθηγητές του σχολείου μας. Το Νοέμβριο ξεκίνησε και επίσημα η υλοποίηση του προγράμματος με την πρώτη συνάντηση όλων των εμπλεκομένων εκπαιδευτικών των πέντε χωρών στο Turenne της Γαλλίας.

Το σχολείο μας αντιπροσώπευσαν η καθηγήτρια Γαλλικών κα Τζίνα Ατούν και ο καθηγητής Γερμανικών κος Ευάγγελος Ρίζος.

Τέλος να αναφέρουμε, ότι το πρόγραμμα εποπτεύεται από το ΙΚΥ και χρηματοδοτείται από κονδύλια του προγράμματος “Erasmus +”.

Φωτογραφίες

{gallery}ekpaideutika-programmata/ksenoglwssa/erasmus/2018-2020{/gallery}