Το θεατρικό φαινόμενο είναι μια αρχέγονη ιστορία φτιαγμένη από τους με πλήθος παραδόσεις, εμπλουτισμένη με αλήθεια που μετατρέπεται σε ψέμα – το οποίο με τη σειρά του, μεταμορφώνεται σε μια νέα αλήθεια. Πολλές φορές αυτή η αλήθεια μπορεί να έχει τη μορφή μιας αίσθησης, μιας αποκάλυψης. Είναι μια προσπάθεια του ανθρώπου να κάνει ορατό το αόρατο, συγκεκριμένη και σαφή την πιο μακρινή μας ονειροπόληση, τα άλλα πρόσωπα και τις καταστάσεις που συνυπάρχουν μέσα μας και γύρω μας.

Το θέατρο είναι μαγεία. Είναι, όμως και ζωή μαζί. Βοηθάει τον άνθρωπο να βλέπει την αλήθεια της ύπαρξής του και τις άπειρες διαστάσεις της. Το καθημερινό και το σκόρπιο που βλέπει γύρω του γίνεται στο θέατρο «δρώμενο», σκέψη, αίσθηση. Παίρνει μορφή, διαστάσεις, νόημα, γίνεται παιχνίδι.

Το θέατρο παράλληλα, είναι και μέσο επικοινωνία, αυτογνωσίας, δημιουργικής έκφρασης και ευαισθητοποίησης. Κι αυτό για τι το θέατρο είναι κατεξοχήν τέχνη που δεν μπορεί να λειτουργήσει ερήμην του κοινού. Είναι μια τέχνη βαθύτατα κοινωνική, μέσα στην οποία συναντάμε με ποικίλες μορφές και τις άλλες τέχνες. Μέσα στο θέατρο συντελείται το πάντρεμα των τεχνών. Έχουμε μια κοίτη όπου συναντώνται όλες οι άλλες τέχνες, σε ένα συνδυασμό με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα. Το θέατρο, επομένως, είναι μια τέχνη σύνθετη, κοινωνική – και γι’ αυτό είναι μια τέχνη βαθύτατα παιδευτική.

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» προσφέρουν την δυνατότητα στους μαθητές τους να έρθουν σε επαφή με το θεατρικό φαινόμενο και τη θεατρική δημιουργική διαδικασία μέσα από ένα δίωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Στόχος τους είναι να προσεγγίσουν οι μαθητές τους το θεατρικό γεγονός όχι μόνο θεωρητικά, αλλά κυρίως πρακτικά.. Να πληροφορηθούν βασικές αρχές του θεάτρου, να αναλωθούν σε ένα παιχνίδι κίνησης, χρήσης των εκφραστικών μέσων – προσώπου, χεριών, σώματος, φωνής – να δοκιμάσουν το παιχνίδι της εναλλαγής ρόλων και στην εξέλιξη του προγράμματος να συγκροτηθεί μία ομάδα με αντικειμενικό στόχο την παρουσίαση μιας θεατρικής παράστασης, είτε πρόκειται για την παράσταση ενός θεατρικού έργου, είτε πολλών, μικρών θεατρικών μονόπρακτων, είτε για την παρουσίαση θεατρικών κειμένων και σκετς που τα ίδια τα παιδιά θα γράψουν.

Ένα εισιτήριο για ένα ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων, της σύμβασης, του ψεύδους και της αλήθειας που θα διαρκέσει ολόκληρη τη σχολική περίοδο που μόλις ξεκίνησε.