Με επιτυχία η συμμετοχή των Εκπαιδευτηρίων  « Αθηνά » στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Μαραθώνιος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – Robomarathon)

Τα Εκπαιδευτήρια « Αθηνά» , ακόμη και μέσα σε  συνθήκες πανδημίας και περιορισμών που υποχρέωναν μαθητές και εκπαιδευτικούς σε από απόσταση συνεργασία, συμμετείχαν δυναμικά στις δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής. Συγκεκριμένα, τρεις (3) ομάδες μαθητών της δραστηριότητας Ρομποτικής που προσφέρει το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων, συμμετείχαν με επιτυχία και στους έξι (6) προκριματικούς και μία από αυτές  και στον τελικό του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Μαραθώνιος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – Robomarathon) της WRO Hellas, το σύνολο των οποίων διεξήχθη διαδικτυακά.

Η ομάδα AthinaAcademy1 αποτελούμενη από τις μαθήτριες της Β΄  Γυμνασίου  Ζωή Ανθοπούλου και Λουκία Τρίμμη  και προπονητή τον καθηγητή Λεωνίδα Ανθόπουλο, κατετάγη 8η πανελλαδικά μεταξύ 31 ομάδων και 16η μεταξύ του συνόλου των 44 ομάδων των 5 χωρών (Ελλάδα, Κύπρος, Ρωσία, Βόρεια Μακεδονία και Καζακστάν) που συμμετείχαν στον τελικό, ο οποίος  διεξήχθη στις 28 Μαρτίου 2021. Αξίζει να αναφερθεί ότι  η θεματολογία του Διαγωνισμού ήταν εμπνευσμένη από την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021). Πέρα από την επιτυχία της ομάδας  AthinaAcademy1 αξίζει να προστεθεί ότι και οι 3 ομάδες των Εκπαιδευτηρίων « Αθηνά »  πέτυχαν το δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό (εκτός της παραπάνω AthinaAcademy1, η AthinaAcademy2 με τον μαθητή  Νικόλαο Μάνθο της Α’ Γυμνασίου και η AthinaAcademy3 με τους μαθητές  Πάνο Μπολομύτη και Απόστολο Πλιάτσικα της Β’ Γυμνασίου) και ήταν οι μοναδικές ομάδες – εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας  στον Διαγωνισμό της WRO Hellas.  Πρόκειται  για ένα διαγωνισμό – μαραθώνιο που ξεκίνησε τον  Δεκέμβριο 2020 και έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες μαθητές / μαθήτριες , εκτός από το να εμπλουτίσουν τις  γνώσεις  τους στη ρομποτική, να αλληλεπιδράσουν με σύνθετα προβλήματα της Φυσικής και των Μαθηματικών και να συνθέσουν υπολογιστικούς τρόπους για να τα επιλύσουν. Τέλος , η εμπειρία της συμμετοχής στον Διαγωνισμό δίδαξε  -εκτός των δεξιοτήτων STEAM- στους συμμετέχοντες μαθητές και τις δεξιότητες που απαιτεί ένας μαραθώνιος: αντοχή, συγκέντρωση, υπομονή και πειθαρχία. Με αυτά τα δεδομένα  αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους  μαθητές / μαθήτριες του Σχολείου μας  για την επιτυχία τους ανάμεσα σε  περισσότερες από 150 ομάδες από τις 5 χώρες που έλαβαν μέρος στους προκριματικούς (ενδεικτικά, η Ρωσία  συμμετείχε με 250 μαθητές ) . Με αυτή την επιτυχία τους έφεραν τα Εκπαιδευτήρια « Αθηνά » στην πρωτοπορία της Ρομποτικής σε έναν πραγματικό  μαθητικό μαραθώνιο . Τους συγχαίρουμε  και τους καμαρώνουμε !

Περισσότερες λεπτομέρειες για το διαγωνισμό: https://wrohellas.gr/ελλάδα-2021/