Τα Εκπαιδευτήρια « Αθηνά » στο Μαραθώνιο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Τα Εκπαιδευτήρια  «Αθηνά» , ακόμη και κάτω από τις συνθήκες πανδημίας και περιορισμών που βιώνουμε, συμμετέχουν δυναμικά στις δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής. Συγκεκριμένα, δύο (2) ομάδες μαθητών της δραστηριότητας Ρομποτικής που προσφέρει το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων, συμμετέχουν στο Διαδικτυακό Μαραθώνιο Εκπαιδευτικής ρομποτικής της WRO (Robomarathon).

Ο μαραθώνιος  δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες μαθητές όχι μόνο να αναπτύσσουν γνώσεις στη ρομποτική αλλά και να αλληλοεπιδρούν  με σύνθετα προβλήματα της Φυσικής και των Μαθηματικών και να συνθέτουν υπολογιστικούς τρόπους για να τα επιλύσουν.

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που – εκτός των δεξιοτήτων STEAM – διδάσκει στους συμμετέχοντες μαθητές τα αυθεντικά χαρακτηριστικά που απαιτεί ένας κλασικός μαραθώνιος: αντοχή, συγκέντρωση, υπομονή και πειθαρχία. Με αυτά τα στοιχεία οι συμμετέχοντες μαθητές έχουν καταγράψει μέχρι σήμερα συμμετοχή στους τέσσερις (4) από τους έξι (6) προβλεπόμενους προκριματικούς του διαγωνισμού . Οι ομάδες των Εκπαιδευτηρίων « Αθηνά »  αποτελούν  τις δυο από τις περίπου 60 ομάδες πανελλαδικά που συμμετέχουν στον μαραθώνιο  και το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων « Αθηνά » αναδείχθηκε πρωταγωνιστής μαζί με  τα περίπου 20 Γυμνάσια πανελλαδικά που συναγωνίζονται  στον μαγευτικό κόσμο της ρομποτικής .

Όλη η εκπαιδευτική οικογένεια του « Αθηνά » συγχαίρει τους συμμετέχοντες μαθητές και τους εύχεται να τερματίσουν πρώτοι .

Περισσότερες λεπτομέρειες για το διαγωνισμό: https://wrohellas.gr/εκπαιδευτική-ρομποτική-για-όλους/