Βραβείο καλύτερης μαρτυρίας … στον μαθητικό διαγωνισμό “Αναμνήσεις από τα παλιά σχολικά χρόνια”

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) υλοποίησε έναν Μαθητικό Διαγωνισμό υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αναμνήσεις από τα παλιά σχολικά χρόνια».

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία βίντεο με αφηγήσεις παππούδων και γιαγιάδων από τα σχολικά τους χρόνια.

Ανάμεσα στις συμμετοχές, που ήταν πολλές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, ήταν και της μαθήτριας της β΄ γυμνασίου Ελένης Κορκή, η οποία απέσπασε το βραβείο καλύτερης μαρτυρίας με ένα βίντεο, στο οποίο πήρε συνέντευξη από τον παππού και τη γιαγιά της για τα σχολικά τους χρόνια. Υπεύθυνος καθηγητής της συμμετοχής μας στο διαγωνισμό ήταν ο καθηγητής Μουσικής κ. Παπαϊωάννου Νίκος.

Η τελετή βράβευση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης στις 22 Νοεμβρίου, από τις 12:00 έως τις 14:00.και ήταν προσκεκλημένοι ο Υπουργός Παιδείας, ο Δήμαρχος Αθηνών, φορείς του Πανεπιστημίου, εκκλησιαστικές, εκπαιδευτικές αρχές και στελέχη εκπαίδευσης. Παράλληλα παρευρέθηκαν και οι μαθητές που τα δημιούργησαν, οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, γονείς αλλά και οι μεγάλοι πρωτεργάτες, παππούδες και γιαγιάδες που ταξίδεψαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Όλο το υλικό από τον Διαγωνισμό θα εμπλουτίσει το Μουσείο Προφορικής Ιστορίας του ΕΚΕΔΙΣΥ.

Φωτογραφίες

{gallery}diakriseis/thewritikes-epistimes/logotexnia/anamniseis-palia-sxolika-xronia{/gallery}