Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά»

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών που καθιερώθηκε να εορτάζεται από το 2001 με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την καθιέρωση του εορτασμού της, το Σχολείο μας φιλοξένησε το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας το οποίο, σε συνεργασία με το Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσίασε πολιτιστική εκπαιδευτική δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην πολυγλωσσική πραγματικότητα της Ευρώπης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές των Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου των αντίστοιχων τμημάτων των Γαλλικών. Αρχικά, οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο και γνώρισαν τις οικογένειες των Ευρωπαϊκών γλωσσών. Ακολούθησαν ερωτήσεις-κουίζ και συζήτηση για την σημασία της εκμάθησης ξένων γλωσσών. Τέλος, χωρισμένοι σε ομάδες, μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι στο οποίο οι μαθητές κλήθηκαν να αντιστοιχήσουν λέξεις, μνημεία και παραδοσιακά εδέσματα, ταξίδεψαν στις ευρωπαϊκές χώρες. Ακόμη, ομάδες μαθητών, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών  κ. Αρετής Φάη, δημιούργησαν κατασκευές οι οποίες διακόσμησαν ταμπλό στον χώρο του Σχολείου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και οι μαθητές του Γυμνασίου των αντίστοιχων τμημάτων Γερμανικής γλώσσας με τους υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Ευάγγελο Ρίζο και κ. Αθανάσιο Ρόμπο.

Στο τέλος, οι μαθητές γεύτηκαν εδέσματα γαλλικής και γερμανικής κουζίνας.

Υπεύθυνη για το συντονισμό και τη διοργάνωση της δράσης ήταν η καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας του Σχολείου κ. Τζίνα Ατούν

H επίσημη ιστοσελίδα των 20 χρόνων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών ζήτησε από τα σχολεία και τους μαθητές όλης της Ευρώπης να δημιουργήσουν ένα βίντεο, στο οποίο να εύχονται ΄΄χαρούμενα γενέθλια΄΄ σε όσες περισσότερες γλώσσες μπορούν εντός 20 δευτερολέπτων.

Στη συνέχεια, κάθε βίντεο από κάθε σχολείο θα αποτελέσει μέρος ενός συνολικού διεθνούς βίντεο για τον εορτασμό της Ημέρας των Γλωσσών. Οι μαθητές/-τριες του Σχολείου μας, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό σε αυτήν την ευρωπαϊκή πρόσκληση και δημιούργησαν το video που μπορείτε να παρακολουθήσετε.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους/όλες!