Συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του Λυκείου στους Γ΄ Διαλυκειακούς Ρητορικούς Αγώνες Ν. Τρικάλων

Στους Γ΄ Διαλυκειακούς Ρητορικούς Αγώνες του Ν. Τρικάλων που θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 στο 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων με υπεύθυνο καθηγητή του Σχολείου μας τον φιλόλογο κ. Μακρή Βησσαρίωνα συμμετέχουν οι εξής μαθητές και μαθήτριες:

Αυθόρμητος Λόγος:

  1. Μάνια Πατρίτσια – Β΄ Λυκείου
  2. Χατζηπαρασίδη Μάρα – Α΄ Λυκείου
  3. Γρηγορίου Αλέξανδρος – Α΄ Λυκείου

Προτρεπτικός Λόγος:

  1. Κρούπη Ελίνα – Β΄ Λυκείου
  2. Αλεξανδρή Ροδάνθη – Α΄ Λυκείου
  3. Κέμος Στέφανος – Α΄ Λυκείου

Διττοί Λόγοι:

  1. Κολώνα Αφροδίτη – Β΄ Λυκείου
  2. Κορδέα Ιωάννα – Β΄ Λυκείου
  3. Πέττας Κωνσταντίνος – Α΄ Λυκείου
  4. Αντωνόπουλος Γιώργος – Α΄ Λυκείου

Στο ρόλο του χρονομέτρη συμμετέχει η μαθήτρια Καραθανάση Ευαγγελία και στις θέσεις της κριτικής επιτροπής οι φιλόλογοι κα Μανώλη Λίλια και κα Κατσαρού Ηρώ.

Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!

Διακρίσεις μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» στους Γ΄ Διαλυκειακούς Ρητορικούς αγώνες

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Σχολείο συμμετείχε στους Γ΄ Διαλυκειακούς Ρητορικούς Αγώνες που διοργανώθηκαν στο 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων από την Παρασκευή 13 έως το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015.

Οι Αγώνες περιλάμβαναν τρία είδη λόγων: τους διττούς λόγους, τον αυθόρμητο και τον προτρεπτικό ή προσχεδιασμένο. Ανάμεσα στους δέκα μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» που συμμετείχαν διακρίθηκαν δύο: Ο Κωνσταντίνος Πέττας, μαθητής της Α΄ Λυκείου, συμμετέχοντας στους διττούς λόγους μαζί με τους Μιχάλη Ευαγγελίδη (3ο Λύκειο) και Χρυσοβαλάντη Αργυρίου (Λύκειο Οιχαλίας), απέσπασε το 1ο βραβείο και η Αφροδίτη Κολώνα, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου κατέκτησε την 3η θέση μέσα στους δέκα καλύτερους ομιλητές των διττών λόγων των Αγώνων.

Επίσης, η μαθήτρια Μάρα Χατζηπαρασίδη (Α΄ Λυκείου) προκρίθηκε στους ημιτελικούς στον αυθόρμητο λόγο και η μαθήτρια Πατρίτσια Μάνια (Β΄ Λυκείου) προκρίθηκε ως αναπληρωματικό μέλος στους ημιτελικούς του αυθόρμητου λόγου.

Ο Σύλλογος διδασκόντων συγχαίρει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν αλλά και όσους συμμετείχαν σε μια διαδικασία δυναμικής παρουσίας. Κατά τη διάρκεια αυτής είχαν την ευκαιρία να υποστηρίξουν την άποψή τους με επιχειρήματα μπροστά σε ακροατήριο σε πολύ καλή διοργάνωση που για άλλη μια φορά έφερε εις πέρας το 1ο Λύκειο Τρικάλων.

Φωτογραφίες

{gallery}diakriseis/thewritikes-epistimes/arxaia/2014-2015-ritorikoi-agones{/gallery}