Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» γιόρτασαν σε …όλες τις γλώσσες!!!

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών @European Day of Languages διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου από το 2001 και έχει ως στόχο όχι μόνο να συμβάλλει στην εκτίμηση όλων των γλωσσών και των πολιτισμών, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με τα οφέλη πολλών γλωσσικών δεξιοτήτων.

Με αφορμή αυτή τη μέρα στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» οι καθηγήτριες των Ξένων Γλωσσών (Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών) διοργάνωσαν, με τη συμμετοχή των παιδιών της Α’ Γυμνασίου, εκδήλωση αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Σ’ αυτήν την εκδήλωση τα παιδιά παρουσίασαν και συμμετείχαν σε δραστηριότητες σχετικές με την ημέρα.

Χωρισμένα σε ομάδες και έχοντας κάνει τη σχετική έρευνα και προετοιμασία

  • μίλησαν για τη σημαντικότητα της ημέρας,
  • φιλοτέχνησαν αφίσες-collage με αξιοθέατα, φαγητά, πρόσωπα κ.ά. της Γαλλίας και της Γερμανίας,
  • τραγούδησαν την «Καλημέρα» και το «Γεια» σε πολλές γλώσσες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ενθουσιώδη συμμετοχή όλων των μαθητών στο παιχνίδι που δημιουργήθηκε από τις καθηγήτριες του Ξενόγλωσσου τμήματος του Σχολείου μας και στο οποίο ένα δώρο-έκπληξη περίμενε τη νικήτρια ομάδα.

Σ’ αυτή τη δράση συμμετείχαν με εκπαιδευτικό και διαφημιστικό υλικό (βιβλία, αφίσες, πάνινες τσάντες, στυλό, τετράδια, μπρελόκ, κασετίνες, αυτοκόλλητα, σελιδοδείκτες, γαλλικές παραδοσιακές καραμέλες κτλ.)

  • το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος IFG @Institut français de Grèce
  • το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδος-Σχολή Μωραΐτη @ÖSD Institut Griechenland,

καθώς και διάφοροι εκδοτικοί οίκοι @Le Livre Ouvert, @Éditions Trait d’union, @Hachette Book Group, @Karabatos group, @Praxis Spezialverlag DaF, @Klett Hellas,τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη διαρκή προσφορά και στήριξή τους.

See you next year !

 

À l’année prochaine!

Wir sehen uns nächstes Jahr wieder!