Μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (Covid-19)

Αγαπητοί γονείς,

Τα Εκπαιδευτήρια ΄΄Αθηνά΄΄, έχοντας ως πρώτιστο μέλημά τους την υγεία των μαθητών, ακολουθούν όλες τις ενδεδειγμένες από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) οδηγίες προστασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού στο Σχολείο και στη χώρα μας.

Τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του ιού περιλαμβάνουν αφενός οδηγίες ατομικής υγιεινής και αφετέρου οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων.

Επιπλέον, παρακολουθούμε συνεχώς τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και όλων των σχετικών φορέων και λάβαμε τα εξής πρόσθετα μέτρα:

  • Ενημερώνουμε καθημερινά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τους κανόνες ατομικής υγιεινής τόσο στην πρωινή συγκέντρωση όσο και με ανακοινώσεις στους πίνακες ανακοινώσεων Γυμνασίου- Λυκείου.
  • Έχουμε ενισχύσει τα μέτρα καθαριότητας με απολύμανση των χώρων, των λεωφορείων, αλλά και επιφανειών και αντικειμένων, όπως πόμολα, διακόπτες, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος.
  • Έχουμε τοποθετήσει συσκευές με αντισηπτικό υγρό στις αίθουσες για τη συχνή χρήση από τους μαθητές, το προσωπικό και τους επισκέπτες.
  • Έχουμε ακυρώσει ενημερώσεις και σχολικές εκδηλώσεις καθώς και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους εκτός Σχολείου.
  • Έχουμε προβεί σε ενημέρωση του προσωπικού των υπηρεσιών καθαριότητας και περίθαλψης και έχουμε εξοπλίσει το αναρρωτήριο με ό,τι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ υπαγορεύουν.

Επειδή όμως η προστασία είναι υπόθεση όλων μας, θεωρούμε δεδομένη τη συνεργασία σας στην αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και τη συμμόρφωση με τα μέτρα προστασίας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και την ευθύνη αλλά και την ψύχραιμη αντιμετώπιση του θέματος. Άλλωστε, τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνουμε για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού είναι υπόθεση ατομικής και συλλογικής ευθύνης όλων μας.

Από τη Δ/νση των

                                                                        Εκπαιδευτηρίων ΄΄ΑΘΗΝΑ΄΄