Το Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο διαγωνισμός ορθογραφίας (spelling bee) στα Αγγλικά για την Α΄, τη Β’ και τη Γ’ Γυμνασίου. Στο διαγωνισμό αυτό, ο κάθε συμμετέχων καλείται να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις ορθογραφίας αναφορικά σε μία λέξη, στον κάθε παίκτη δίνεται μία μοναδική ευκαιρία να απαντήσει σωστά καθώς σε περίπτωση λάθους αποκλείεται από τον επόμενο γύρο. Ο τελευταίος γύρος είναι μια ‘’μονομαχία’’, με τους δύο καλύτερους παίκτες να αγωνίζονται για τη νίκη με αλλεπάλληλες ερωτήσεις σε καταιγιστικό ρυθμό.

Οι διαγωνισμοί ορθογραφίας αυτού του είδους είναι πολύ δημοφιλείς στις ΗΠΑ ήδη από τις αρχές του περασμένου αιώνα. Σε κάθε πολιτεία, κάθε χρόνο, διοργανώνονται μικρότεροι και έπειτα μεγαλύτεροι διαγωνισμοί ενώ οι νικητές των τοπικών διαγωνισμών συμμετέχουν στον Εθνικό Διαγωνισμό Ορθογραφίας που διοργανώνεται στην Ουάσινγκτον. Οι συμμετέχοντες είναι όλοι μαθητές έως και δεκατεσσάρων ετών και σε κάθε φάση του γονείς, φίλοι και συμμαθητές παρακολουθούν ζωντανά τα δρώμενα εμψυχώνοντας τους συμμετέχοντες. Ο διαγωνισμός μεταδίδεται ζωντανά από εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο διαγωνισμός ορθογραφίας είναι μια ιδανική ευκαιρία να εκτιμήσουν οι μαθητές την αξία της σωστής ορθογραφίας, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους αλλά και να αποκτήσουν εμπειρίες. Στο διαγωνισμό που διεξήχθη στο σχολείο μας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις ορθογραφικές τους ικανότητες και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ακόμη και σε πολύ δύσκολες λέξεις της αγγλικής γλώσσας. Ταυτόχρονα, όμως, ήταν και μια μοναδική εμπειρία γεμάτη γέλια και πειράγματα, ζητωκραυγές και χειροκρότημα που θα μείνει σε όλους αξέχαστη και θα μας κάνει να ανυπομονούμε για το spelling bee της επόμενης χρονιάς!

Θερμά συγχαρητήρια στους νικητές των τριών τάξεων:

  • Σπάχου Στεφανία (Α’ Γυμνασίου)
  • Καραθάνου Δήμητρα (Β’ Γυμνασίου)
  • Κούκια Εβίτα (Γ’ Γυμνασίου)

Φωτογραφίες

facebook contact