ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ "ΑΘΗΝΑ"' ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ...


Για βδομάδες μετρούσαμε με αδημονία αντίστροφα τις μέρες. Τις βιαστικές συζητήσεις των διαλειμμάτων μονοπωλούσε η επικείμενη εκδρομή και οι λεπτομέρειες σχετικά με αυτή. Πριν την αναχώρηση, η πόλη του Ναυπλίου αποτελούσε τη μοναδική σκέψη κάθε μαθητή. Και επιτέλους, η πολυπόθητη 21η Απριλίου και ταυτόχρονα η τριήμερη εκδρομή στη μαγευτική πόλη του Ναυπλίου είχε φτάσει.

Το ταξίδι, αν και κουραστικό, δε μείωσε στο ελάχιστο τη χαρά και τον ενθουσιασμό μας, ωστόσο κατάφερε να εντείνει την ανυπομονησία μας. Πρώτο αξιοθέατο της διαδρομής υπήρξε ο περίφημος Ισθμός της Κορίνθου. Παρόλο που δε σταματήσαμε το ταξίδι μας και τον απολαύσαμε για μικρό χρονικό διάστημα είναι γεγονός πως όλοι μας θαυμάσαμε την ομορφιά του. Έπειτα, μετά από μερικές σύντομες στάσεις φτάσαμε στον προορισμό μας, τον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου. Η περιήγησή μας στο χώρο ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και το μουσείο συμπλήρωσε τις γνώσεις που ήδη είχαμε αποκτήσει με τα μοναδικά του εκθέματα. Κορύφωση της ξενάγησης αποτέλεσε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, όπου είχαμε την τύχη να απολαύσουμε την ερμηνεία του έργου «Αντιγόνη» από μαθήτρια της τάξης μας.

Όταν αυτή η ενδιαφέρουσα ξενάγηση έφτασε στο τέλος της, μπορούσαμε επιτέλους να μεταβούμε στο ξενοδοχείο. Εκεί, μετά από σύντομη ξεκούραση, ήμασταν έτοιμοι για την βραδινή έξοδο στην Παλιά πόλη του Ναυπλίου. Από την πρώτη στιγμή νιώθαμε ότι αυτήν η πόλη ήταν κατά ένα μοναδικό τρόπο ξεχωριστή και αισθανόμασταν τυχεροί που θα μπορούσαμε να την ανακαλύψουμε.

Η δεύτερη μέρα είχε ως αφετηρία την επίσκεψη μας στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Αυτός αποτελούνταν από τον φημισμένο θολωτό τάφο του Αγαμέμνονα, την γνωστή σε όλους Πύλη των Λεόντων και το αρχαιολογικό μουσείο. Έτσι, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε κάποια από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της αρχαίας Ελλάδας και να έρθουμε σε ουσιαστική επαφή με τον πολιτισμό της χώρας μας. Επιπλέον, το αρχαιολογικό μουσείο μας προσέφερε μια ευρύτερη εικόνα των αξιοθέατων που είχαμε μόλις αντικρίσει.

Ύστερα από αυτήν την ενδιαφέρουσα ξενάγησή μας επισκεφτήκαμε το ιστορικό Παλαμήδι, όπου εντυπωσιαστήκαμε από την μαγευτική θέα ενώ ταυτόχρονα πληροφορηθήκαμε για το ιστορικό πλαίσιο και τα γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν εκείνου του τόπου. Αφού κατεβήκαμε τα πολυάριθμα σκαλιά που μας οδηγούσαν στο κέντρο της Παλιάς πόλης, μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε από κοντά το σπίτι του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, την πρώτη Βουλή των Ελλήνων καθώς και το πρώτο φαρμακείο. Το βράδυ δεν άργησε να έρθει και μας βρήκε όλους έτοιμους για να διασκεδάσουμε, να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τις τελευταίες στιγμές μας στο μαγευτικό Ναύπλιο.

Το επόμενο πρωί μας υποδέχτηκε εν μέρει στεναχωρημένους καθώς όλοι γνωρίζαμε πως περνούσαμε τις τελευταίες μας στιγμές αυτής της εκδρομής. Μετά από μια τελευταία επίσκεψη στην όμορφη και γραφική παραλία του Ναυπλίου, είχε φτάσει η ώρα για την αναχώρησή μας για τα Τρίκαλα.

Όταν πλέον είχαμε φτάσει στα Τρίκαλα και είχαμε αφήσει πίσω μας την πόλη του Ναυπλίου και τις όμορφες στιγμές που περάσαμε σε αυτή, συναισθήματα λύπης και νοσταλγίας μας κατέκλυζαν επιβεβαιώνοντας κάθε θεωρία σχετική με την απέραντη ομορφιά της πόλης. Η εκδρομή αυτή άφησε σε όλους υπέροχες αναμνήσεις οι οποίες έχουν χαράξει ανεξίτηλα την μνήμη μας και θα μας συνοδεύουν για μια ζωή.

Εύα Μακρή και Εβελίνα Καλαμαρά,

μαθήτριες της γ΄ γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»

Φωτογραφίες

facebook contact