Θερινά στην Αγγλία 2016-2017, Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Γυμνάσιο Λύκειο, Ιδιωτικά σχολεία, Τρίκαλα

Westminster University

Είναι γνωστό πως το να ταξιδεύει κανείς σε μια ξένη χώρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει τον πολιτισμό της και να εξασκήσει την γλώσσα της. Γι’ αυτό άλλωστε ο σχολείο μας σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Study Tours δεν παραμέλησε να διοργανώσει και φέτος αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Αγγλία.

Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν στο Λονδίνο, αρκετά παιδιά tου γυμνασίου και του λυκείου μαζί με τους συνοδούς μας, την κυρία Πυρώτη Σταυρούλα και τον κύριο Κουτανίτη Γιώργο, φτάσαμε στο Λονδίνο στις αρχές του Ιουλίου. Το πανεπιστήμιο που μείναμε , το Westminster University, εκτός από τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις και τις δραστηριότητες που διοργάνωνε σε καθημερινή βάση ήταν ιδανικό, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο του Λονδίνου κάτι που ευνοούσε τις μετακινήσεις μας για επισκέψεις σε μουσεία ή παρακολούθηση παραστάσεων.

Η κάθε μέρα ξεκινούσε με τα πρωινά μαθήματα στα τμήματά μας, στα οποία είχαμε καταταχτεί με βάση ένα προγνωστικό τεστ τόσο στα γραπτά όσο και στα προφορικά, που δώσαμε την πρώτη μέρα. Σε κάθε τμήμα υπήρχαν παιδιά από διαφορετικές χώρες κάτι το οποίο έκανε το μάθημα πιο ενδιαφέρον και διαδραστικό, δίνοντας μας την ευκαιρία να κάνουμε νέες γνωριμίες. Με το τέλος των μαθημάτων και του μεσημεριανού φαγητού, συνήθως παίρναμε το μετρό και μεταφερόμασταν στο κέντρο του Λονδίνου. Τα απογεύματα παίρναμε μέρος σε συναρπαστικές δραστηριότητες που άλλοτε σχετίζονται με αθλήματα και άλλοτε έπρεπε να δημιουργήσουμε κάτι χρησιμοποιώντας την φαντασία μας.

Στις καθημερινές μας περιηγήσεις στο Λονδίνο, εντυπωσιαστήκαμε από την μοναδική αρχιτεκτονική της πόλης, τα εντυπωσιακά κτήρια και τα επιβλητικά μνημεία. Στη διάρκεια του ταξιδιού μας καταφέραμε να επισκεφτούμε πολλά μουσεία, όπως το Βρετανικό μουσείο με τις ξακουστές μούμιες και τα Ελγίνεια μάρμαρα, το Natural History Museum, το Science Museum, το μουσείο της Madame Tussauds, να παρακολουθήσουμε ένα μιούζικαλ και να περπατήσουμε άφθονες ώρες στο Λονδίνο. Ακόμη, με την κρουαζιέρα που κάναμε στον ποταμό Τάμεση και την διαδρομή του Hop-on Hop-off Bus είδαμε πολλά αξιοθέατα από κοντά, όπως το Tower Bridge, το Big Ben, το London Eye, το Buckingham Palace και πολλά άλλα. Φυσικά δεν ήταν λίγες οι φορές που πήγαμε και σε άλλα μέρη, όπως ση συνοικία του Harrow ή στην πόλη του Cambridge, όπου μας γοήτευσαν τα εντυπωσιακά κτήρια, και το πλήθος των παλιών σημαντικών πανεπιστημίων.

Κάνοντας τον απολογισμό, πιστεύω ότι το ταξίδι αυτό θα μείνει αξέχαστο σε όλους μας για πολλούς λόγους. Αρχικά, γνωρίσαμε ουσιαστικά το Λονδίνο και ενταθήκαμε στους γρήγορους ρυθμούς μιας τόσο μεγάλης πόλης. Επίσης, κάναμε φιλίες με άτομα από την Ιταλία, την Βραζιλία, από την Κίνα και διασκεδάσαμε και μάθαμε ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα. Για όλα αυτά οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Πυρώτη και τον κύριο Κουτανίτη που μας συνόδεψαν και μας βοήθησαν σε κάθε δυσκολία, αλλά και το σχολείο μας για την ευκαιρία που μας έδωσε.

Δήμητρα Ζάχου
γ΄ γυμνασίου

Φωτογραφίες

facebook contact