Θερινά στην Αγγλία 2015-2016, Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Γυμνάσιο Λύκειο, Ιδιωτικά σχολεία, Τρίκαλα

Θερινά μαθήματα στο Queen Ethelburga΄s College

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος το Σχολείο μας, σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Study tours, έδωσε την ευκαιρία σε εμένα και τους συμμαθητές μου Αθανασιάδη Ιωάννη, Γαλάτου Αγγελίνα, Καββαδία Ειρήνη, Παπαβασιλείου Ζωή, Παπαβασιλείου Χριστίνα και Χαρχαντή Θάνο να συμμετάσχουμε σε δεκαήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Αγγλία.

Συγκεκριμένα, η εκδρομή μας είχε προορισμό στο Γιορκ της Αγγλίας το περίφημο κολλέγιο Queen Ethelburga΄s College. Το ταξίδι μας, όμως, ουσιαστικά άρχισε μόλις φτάσαμε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα. Όλοι μας ήμασταν ενθουσιασμένοι και ανυπομονούσαμε να φτάσουμε στην Αγγλία, όχι μόνο για να την γνωρίσουμε, αλλά και για να συνάψουμε σχέσεις με παιδιά διαφορετικών εθνοτήτων.

Μόλις προσγειωθήκαμε στο Manchester, ήρθαμε αμέσως σε επαφή με το ψυχρό και «μελαγχολικό» κλίμα της βορινής αυτής χώρας παρά το γεγονός ότι ήταν Ιούλιος. Επόμενος σταθμός ήταν το κολλέγιό μας. Κατά την άφιξή μας μάς εντυπωσίασαν αρκετά οι εγκαταστάσεις του κολλεγίου καθώς υπήρχαν αρκετά μεγάλα καλοδιατηρημένα γήπεδα για διάφορα αθλήματα. Επίσης, υπήρχε ένας τεράστιος κήπος, ο οποίος έμοιαζε με κάποιον στις ταινίες του Χάρι Πότερ. Εκεί μια από τις μέρες διαμονής μας πραγματοποιήθηκε grill party… Κάτι που μας έκανε επίσης μεγάλη εντύπωση ήταν ο χώρος συγκέντρωσής μας για ανακοινώσεις, ο οποίος περιτριγυριζόταν από αρκετά παγκάκια, πολύχρωμα λουλούδια, ενώ στο κέντρο στεκόταν ένα σιντριβάνι με δελφίνια.

Την επόμενη μέρα δώσαμε ένα κατατακτήριο τεστ τόσο γραπτά όσο και προφορικά, έτσι ώστε τα μαθήματα που θα παρακολουθούσαμε στην αγγλική γλώσσα να είναι στο επίπεδο γνώσης του καθενός. Έπειτα πληροφορηθήκαμε για τις αρχές και τους κανονισμούς του κολλεγίου. Τα μαθήματα ήταν αρκετά ενδιαφέροντα, αφού μας δινόταν η ευκαιρία να συζητήσουμε για θέματα που αφορούν κάθε πολιτισμό και έτσι να αντλήσουμε πληροφορίες για την ζωή και την καθημερινότητα των αλλοεθνών φίλων και συμμαθητών μας.

Η συμμετοχή μας ωστόσο σε αυτό το πρόγραμμα δεν είχε μόνο εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό σκοπό, καθώς κάθε μέρα πραγματοποιούνταν συναρπαστικές δραστηριότητες και εκδρομές. Οι εκδρομές μας έγιναν στο Χαρογκέιτ (κωμόπολη του Γιορκ), στο Λίβερπουλ, στο Εδιμβούργο και φυσικά στο Γιορκ. Από όλες τις εκδρομές μας άξιζε να κρατήσουμε κάτι στην μνήμη μας. Για παράδειγμα, στο Λίβερπουλ αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο των Beatles, στο Εδιμβούργο το κάστρο και το να περπατήσει στα γραφικά σοκάκια της πόλης, παρατηρώντας την μοναδική αρχιτεκτονική της, ενώ στο Γιορκ μπορεί κανείς να χαλαρώσει σε ένα από τα καταπράσινα πάρκα του.

Αυτό, όμως, που θα μείνει αξέχαστο στον καθένα μας ήταν το γεγονός ότι κάναμε φιλίες με παιδιά από το Χονγκ Κονγκ της Κίνας και από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας και υποσχεθήκαμε να κρατάμε επαφή και να ξανασυναντηθούμε στο μέλλον...Τα υπόλοιπα παιδιά και εγώ που πήραμε μέρος στο πρόγραμμα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αρχικά την κυρία Πυρώτη, καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας, που μας συνόδεψε στο ταξίδι μας και έπειτα το Σχολείο που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία.

Μπαρτζιώκα Στέλλα
μαθήτρια της γ΄ γυμνασίου

Φωτογραφίες

facebook contact